Happomarja on kasvilaji berberiskasvien heimosta ja sitä kutsutaan siksi joskus myös berberis. Tämä supermarja on terävä, hapan ja hieman kitkerä, ja sen maku muistuttaa puolukkaa tai punaherukkaa.
Berberiksen käyttö
Tämä happaman herkullinen happomarja sopii käytettäväksi monin eri tavoin, esimerkiksi ruoanlaitossa tai välipalana. Marjat sopivat hyvin myös salaateissa, bulgurissa, kvinoassa ja ovat erittäin herkullisia sekoitettuna täyteläisiin ja mausteisiin patoihin. Tällöin paistetaan happomarjat margariinissa tai öljyssä, lisätään hieman vettä ja annetaan kiehua miedolla lämmöllä muutaman minuutin ajan. Marjat sopivat myös jälkiruokiin, smoothieihin ja kotitekoisiin kekseihin. Marjoja voi myös syödä sellaisenaan luonnollisessa muodossaan, sillä niillä on hyvä ja hapan maku. Happomarja sopii myös puuroon tai mysliin vaihteluksi tavallisille rusinoille. Sitä voidaan myös keittää irtoteeksi lusikallisella hunajaa.
Ainesosat: Raakakuivatut berberis/happomarja*.
* Luomusertifioitu ainesosa.
Alkuperämaa: Iran.
Säilytys: Säilytetään kuivassa ja viileässä.
Ravintoarvo per 100 g:
Energia 1322,1kJ/ 316kcal, rasva 3.5g josta tyydyttynyttä rasvaa 0,5g, hiilihydraatit 63,9g josta sokereita 27,2g, proteiini 3,6g, suola 0,01g.