Hasselpähkinät maistuvat herkullisilta. Ne ovat luonnollisesti rikkaita hyvien rasvojen, ravintokuidun, proteiinin, B-vitamiinien ja magnesiumin lähteitä.
Käytä hasselpähkinöitä ruoanlaitossa tai nauti sellaisenaan. Kokeile esimerkiksi tehdä hyvää ja terveellistä hasselpähkinämaitoa: Sekoita liotetut hasselpähkinät runsaaseen veteen tehosekoittimessa ja siivilöi hienoksi. Hasselpähkinät sopivat myös hyvin hasselpähkinävoin ja leivonnaisten valmistukseen.
Meidän raakuivattuja luomuhasselpähkinöitä on käsitelty varoen, jotta ne säilyttäisivät mahdollisimman paljon ravinteita. Hasselpähkinät sopivat erinomaisesti vähähiilihydraattiseen ruokavalioon.
Pähkinäpensas (Corylus Avellana) on joskus, erityisesti tiheässä metsässä, pieni 5-8 metrin korkuinen puu, mutta kasvaa mieluusti leveäksi pensaaksi runsaiden tyvivesojen ansiosta. Pähkinäpensas on puu, joka on ollut olemassa hyvin pitkään. On tietoja, jotka osoittavat, että pähkinäpensaita on kasvanut aina Ångermanlandissa asti jo noin 9500 eKr. Silloin pähkinäpensas muodosti metsää yhdessä tammen ja lehmuksen kanssa. Jo Upplannin laissa vuodelta 1295 ja muissa maakuntalaeissa mainitaan pähkinämetsiköt, jotka tunnetaan muinaisruotsin sanalla Hesli, ja sana Hässle esiintyy yhä useissa paikannimissä.