Ilmainen toimitus alkaen €50
Ekstra nopea toimitus
Ekstra nopea toimitus
Laaja valikoima & hyvät hinnat
Ladataan
Luo unohtumaton vegaaninen uudenvuoden menu

Luo unohtumaton vegaaninen uudenvuoden menu

Uudenvuodenaatto on täydellinen aika valmistaa upea vegaaninen juhlamenu, joka tekee vaikutuksen kaikkiin vieraisiin – olivatpa he vegaaneja tai vain uteliaita kasvipohjaisen ruoan suhteen. Yksinkertaisilla raaka-aineilla ja ripauksella luovuutta voit loihtia elegantin ja maukkaan illallisen, joka sopii juhlahetkeen.

Vegaaninen uudenvuoden menu neljälle – herkullista, maukasta ja vihreää

Sukelletaan inspiroivaan 3 ruokalajin uudenvuoden menuun, jossa on alkupaloja, pääruoka ja jälkiruoka – kaikki vegaanista ja superherkullista!

  • Alkupalat x 3: Kurkkupalat hummustäytteellä, bataattisipsit ja lehtitaikinanapit karamellisoidulla sipulilla ja paistetuilla sienillä
  • Pääruoka: Paahdettu juuriselleri hasselpähkinöillä, omenalla ja soijaglaseerauksella
  • Jälkiruoka: Suklaamousse mangokastikkeella ja pakastekuivatuilla marjoill

Juhlavat alkupalat illan alkuun

Mikä on juhla ilman maistuvia pikkupaloja? Alkupalat ovat olennainen osa uudenvuoden juhlintaa, ja nämä kolme vegaanista reseptiä ovat sekä yksinkertaisia että maukkaita.

Resepti – Kurkkupalat hummustäytteellä

Ainesosat – Hummustahna

2 dl kuivattuja kikherneitä
3 rkl tahinia
2 rkl sitruunamehua
1 valkosipulinkynsi
2–3 rkl oliiviöljyä
½ tl juustokuminaa
½ tl Himalajansuolaa
2–4 rkl vettä (säädä koostumuksen mukaan)

Valmistusohjeet

  1. Laita kikherneet isoon kulhoon ja peitä runsaalla vedellä. Anna liota vähintään 8 tuntia tai yön yli.
  2. Valuta liotusvesi pois ja huuhtele kikherneet. Keitä niitä uudessa vedessä miedolla lämmöllä noin 1–1,5 tuntia, kunnes ne ovat pehmeitä.
  3. Valuta keitinvesi ja anna kikherneiden jäähtyä hieman.
  4. Laita keitetyt kikherneet tehosekoittimeen tai monitoimikoneeseen yhdessä tahinin, sitruunamehun, valkosipulin, oliiviöljyn, juustokuminan ja suolan kanssa.
  5. Sekoita tasaiseksi tahnaksi. Lisää vettä vähitellen, kunnes saat halutun koostumuksen.
  6. Maista ja säädä mausteita tai sitruunamehua maun mukaan.

Ainesosat – Kurkkupalat

1 kurkku
2 dl hummusta
Silputtua ruohosipulia tai herneenversoja koristeluun

Valmistusohjeet

  1. Leikkaa kurkku ohuiksi pitkittäisiksi viipaleiksi ja lisää lusikallinen kermaista hummustahnaa.
  2. Koristele silputulla ruohosipulilla tai herneenversoilla tuomaan väriä. Täydellinen kevyt ja raikas aloitus!

Resepti – Lehtitaikinanapit karamellisoidulla sipulilla ja paistetuilla sienillä

Ainesosat

1 arkki vegaanista lehtitaikinaa
2 keltaista sipulia
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl vaahterasiirappia tai agavesiirappia
200 g herkkusieniä
Himalajansuolaa ja mustapippuria maun mukaan

Valmistusohjeet

  1. Hienonna sipulit ja karamellisoi ne miedolla lämmöllä, kunnes ne ovat kullanruskeita ja makeita.
  2. Viipaloi sienet ja paista ne, kunnes ne ovat kullanruskeita ja neste on haihtunut.
  3. Käytä vegaanista lehtitaikinaa pohjana ja lisää päälle karamellisoitua sipulia ja kevyesti paistettuja sieniä. Paista uunissa, kunnes ne ovat kullanruskeita, ja tarjoile lämpiminä.

Resepti – Bataattisipsit

Ainesosat

2 isoa bataattia
2 rkl oliiviöljyä
1 tl Himalajansuolaa

Valmistusohjeet

  1. Viipaloi bataatti ohuiksi siivuiksi ja sivele niille oliiviöljyä.
  2. Ripottele päälle ripaus Himalajansuolaa ja paahda uunissa 200 °C:ssa, kunnes ne ovat rapeita.
  3. Tarjoile mausteisen dipin kera lisämausteeksi.

Pääruoka, joka varastaa huomion

Vegaanisen uudenvuoden menun pääruoan tulee olla näyttävä ja juhlava. Tämä annos yhdistää paahdettuja juureksia ja herkullisen glaseerauksen luoden pöydän kruununjalokiven.

Resepti – Paahdettu juuriselleri hasselpähkinöillä, omenalla ja soijaglaseerauksella

Ainesosat

1 kokonainen juuriselleri
2 rkl oliiviöljyä
1 tl Himalajansuolaa
1 tl mustapippuria
2 rkl soijakastiketta tai aminohappoja
1 rkl vaahterasiirappia
1 tl omenaviinietikkaa
1 vihreä, hapokas omena
50 g paahdettuja hasselpähkinöitä
Tuoretta persiljaa koristeluun

Valmistusohjeet

  1. Kuori kokonainen juuriselleri ja hiero siihen öljyä, suolaa ja pippuria.
  2. Paahda uunissa 175 °C:ssa noin 2 tuntia, kunnes se on pehmeä ja saanut kullanruskean pinnan.
  3. Valmista glaseeraus sekoittamalla soijakastike, vaahterasiirappi ja omenaviinietikka. Levitä glaseerausta juurisellerin päälle paiston loppuvaiheessa.
  4. Tarjoile hienonnetun omenan, paahdettujen hasselpähkinöiden ja tuoreen persiljan kera.

Jälkiruoka, joka kruunaa illan

Päätä juhlahetki dekadenttiin suklaamousseen, joka on yhtä elegantti kuin helppo valmistaa.

Resepti – Suklaamousse mangokastikkeella ja pakastekuivatuilla marjoilla

Ainesosat – Suklaamousse

150 g vegaanista tummaa suklaata
1 dl kikherneliemiä tai aquafabaa

Valmistusohjeet

  1. Sulata vegaaninen tumma suklaa ja anna jäähtyä hieman.
  2. Vatkaa kikherneliemi kovaksi vaahdoksi ja sekoita varovasti sulan suklaan joukkoon. Anna jähmettyä jääkaapissa vähintään 2 tuntia.

Ainesosat – Mangokastike

50 g kuivattua mangoa
1–2 dl vettä
1 tl limemehua

Valmistusohjeet

  1. Laita kuivattu mango kulhoon ja kaada päälle 1–2 dl haaleaa vettä.
  2. Anna seistä noin 30 minuuttia tai kunnes mango on pehmeää.
  3. Valuta liotusvesi pois, mutta säästä se. Laita mango tehosekoittimeen tai monitoimikoneeseen yhdessä limemehun kanssa.
  4. Lisää hieman säästettyä liotusvettä kerrallaan, kunnes saat sileän ja kastikemaisen koostumuksen.
  5. Maista ja säädä limemehua tai vettä halutun maun ja koostumuksen mukaan. Kastikkeen tulee olla paksua, mutta sen on voitava kaataa suklaamoussen päälle.

Koriste

Pakastekuivatut marjat

Jälkiruoan kokoaminen

  1. Tarjoile mousse mangokastikkeella ja viimeistele pakastekuivatuilla marjoilla tuomaan väriä ja raikkautta.

Juhli uutta vuotta makujen ja tyylin kera

Tämä vegaaninen uudenvuoden menu osoittaa, että vegaaniset ruoat voivat olla sekä tyylikkäitä että helppoja valmistaa. Näillä resepteillä olet valmis luomaan unohtumattoman illan täynnä herkullista ruokaa – loistava alku uudelle vuodelle!

Hanki ainesosat tätä vegaanista uudenvuoden menua varten

30%
Lyhyt päivämäärä
Mango LUOMU 2kg
30%

Mango LUOMU 2kg

Rawfoodshop
56.93 € Normaali hinta
81.33 €
30%
Lyhyt päivämäärä
Mango LUOMU 500g
30%

Mango LUOMU 500g

Rawfoodshop
15.34 € Normaali hinta
21.91 €

Kommentit

Be the first one to comment:
Nimi:
Sähköpostiosoite (ei julkaista):
No comments
TUOTE 1 1.1  | Näytä kaikki 
Kirjaudu sisään

Alin hintamme 1-30 päivää ennen hinnanalennusta:

MERKINTÄ. Hinta on alin tuotteelle sovellettu hinta 1-30 päivää ennen nykyisen hinnanalennuksen toteutumista. Poikkeuksena on, jos asteittain alennuksia on tehty, niin alin hinta näytetään 1-30 päivää ennen ensimmäistä hinnanalennusta.
Choose country