
Kermainen proteiinilevite herneproteiinijauheesta
Ainekset:
-
0,5 dl herneproteiinijauhetta (maustamaton)
-
1 dl vettä (aloita pienemmällä määrällä ja säädä tarpeen mukaan)
-
1 rkl oliiviöljyä tai rypsiöljyä
-
1 rkl sitruunamehua tai omenaviinietikkaa
-
1 tl dijonsinappia (valinnainen)
-
1 pieni valkosipulinkynsi murskattuna (tai ½ tl valkosipulijauhetta)
-
1 tl yrttimausteita (esim. basilika, oregano, timjami)
-
1–2 rkl ravintohiivahiutaleita (juustoinen maku – valinnainen mutta suositeltu)
-
Suolaa ja mustapippuria maun mukaan
Ohje:
-
Sekoita herneproteiinijauhe ja puolet vedestä kulhossa tasaiseksi tahnaksi.
-
Lisää öljy, sitruunamehu, valkosipuli, sinappi, yrtit, ravintohiivahiutaleet ja mausteet.
-
Sekoita tai blendaa sileäksi. Lisää vettä vähitellen, kunnes koostumus on sopivan kermainen.
-
Anna levitteen seistä 5–10 minuuttia, jotta maut tasaantuvat ja jauhe ehtii turvota.
-
Maista ja säädä makua tarvittaessa lisäämällä happamuutta, suolaa tai mausteita.