Manteli on yksi ravinteikkaimmista pähkinöistä. Mantelit ovat metabolisesti emäksisiä ja sisältävät kversetiiniä ja kempferolia. Mantelit ovat rikkaita monimutkaisista hiilihydraateista, kuiduista, proteiinista, kertatyydyttymättömästä rasvasta, raudasta, kalsiumista, sinkistä, B-vitamiineista ja antioksidantti E-vitamiinista. Koska manteli ei ole pähkinä vaan siemen, useimmat pähkinäallergikot eivät reagoi manteliin.
Herkullisen ja miedon makunsa ansiosta manteli sopii käytettäväksi kakuissa, smoothieissa ja salaateissa. Voit myös valmistaa oman mantelimaitosi sekoittamalla manteleita veteen ja siivilöimällä seoksen pähkinämaitopussin tai kankaan avulla.
Mantelit ovat täydellinen lisäys kaikille raakaruoan harrastajille. Mantelit ovat vastustuskykyisiä homeelle, joten niitä voidaan myös liottaa tai idättää ravintoarvon lisäämiseksi!