Manteli on yksi ravinteikkaimmista pähkinöistä. Mantelit ovat metabolisesti emäksisiä ja sisältävät kversetiiniä ja kämferolia. Mantelit ovat rikkaita monimutkaisista hiilihydraateista, kuiduista, proteiineista, kertatyydyttymättömästä rasvasta, raudasta, kalsiumista, sinkistä, B-vitamiineista ja antioksidantti E-vitamiinista. Koska manteli ei ole pähkinä vaan siemen, useimmat pähkinäallergikot eivät reagoi manteliin.
Vain kaksi ruokalusikallista mantelia antaa sinulle jopa 35% päivittäisestä E-vitamiini tarpeesta. B2-vitamiini (riboflaviini) ja B3-vitamiini (niasiini) auttavat sinua vähentämään stressin haitallisia vaikutuksia. Manteli on myös hyvä B9-vitamiinin (foolihappo) lähde, joka on erityisen tärkeä proteiinien aineenvaihdunnalle.
Mantelin herkullinen ja mieto maku tekee siitä sopivan käytettäväksi kakuissa, smoothieissa ja salaateissa. Voit myös tehdä omaa mantelmaitoa sekoittamalla manteleita veden kanssa ja siivilöimällä seos pähkinämaitopussilla tai liinalla.
Mantelit ovat täydellinen lisä kaikkien raakaruokaa harrastavien ruokavalioon. Mantelit ovat vastustuskykyisiä homeelle, joten niitä voi myös liottaa tai idättää ravintoarvon parantamiseksi!
Voi sisältää yksittäisiä karvasmanteli-pähkinöitä.