Ilmainen toimitus alkaen €50
Ekstra nopea toimitus
Ekstra nopea toimitus
Laaja valikoima & hyvät hinnat
Ladataan
Juhlista Porkkanakakun päivää raakaporkkanakakulla

Juhlista Porkkanakakun päivää raakaporkkanakakulla

Tänään vietetään Porkkanakakun päivää, ja ehkä kaipaat jotain makeaa mutta terveellistä? Silloin on täydellinen hetki kokeilla raakaporkkanakakkua! Tämä herkku on paitsi maukas myös vegaaninen, gluteeniton ja ilman raffinoitua sokeria. Tässä ohjeet kakun valmistamiseen sekä tietoa kahdesta pääraaka-aineesta: taateleista ja saksanpähkinöistä.

Taatelit ja saksanpähkinät – herkulliset ainekset, joilla on pitkä historia

Sekä taateleilla että saksanpähkinöillä on rikas historia, ja niiden tiet ovat kohdanneet monissa kulttuureissa vuosisatojen ajan. Taatelit, joita kutsutaan usein "luonnon karkiksi," ovat olleet osa ihmisten ruokavaliota tuhansia vuosia. Luontaisen makeutensa ansiosta taatelit, taatelisokeri ja taatelisiirappi ovat suosittuja vaihtoehtoja raffinoidulle sokerille. Saksanpähkinät puolestaan ovat paitsi herkullisia myös ravinteikkaita. Ne ovat alun perin peräisin Persiasta ja levinneet sieltä ympäri maailman, tullen osaksi monien maiden ruokakulttuureja.

Porkkanakakku – enemmän kuin vain kahvipöydän herkku

Porkkanan lisääminen leivonnaisiin antaa niille paitsi upean värin, maun ja mehevyyden myös lisää ravintoarvoa. Porkkanat sisältävät antioksidantteja, vitamiineja ja kuituja. Kun ne yhdistetään saksanpähkinöihin ja taateleihin, saat sekä herkullisen maun että monipuolisen annoksen ravintei

Resepti - Raakaporkkanakakun

Noin 12 palaa

Ainekset

Porkkanakakku
6 dl raastettua porkkanaa
3 1/2 dl saksanpähkinöitä
2 1/2 dl medjool-taateleita, kivet poistettu
2 1/2 dl raastettua kookosta
1 tl kanelia
1/2 tl inkiväärijauhetta
1/4 tl jauhettua muskottipähkinää
Ripaus suolaa

Cashew-kuorrute
2 1/2 dl cashewpähkinöitä
0,6 dl vettä
3 rkl makeutusta, esim. vaahterasiirappi tai yaconsiirappi
1 tl vaniljajauhetta
1 rkl porkkanajauhetta
Puolikkaan sitruunan mehu
Ripaus suolaa
0,8 dl neitsytkookosöljyä, sulatettuna

Koristeluun
Saksanpähkinöitä
Raastettua porkkanaa
Porkkanajauhetta

Valmistusohjeet

Porkkanakakku

  1. Vuoraa pyöreä tai neliömäinen vuoka leivinpaperilla.
  2. Raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi.
  3. Sekoita saksanpähkinät ja taatelit monitoimikoneessa massaksi.
  4. Lisää porkkanaraaste, raastettu kookos, mausteet ja suola. Jatka sekoittamista, kunnes kaikki on tasaisesti sekoittunut.
  5. Painele taikina vuokaan ja laita pakastimeen kuorrutteen valmistamisen ajaksi.

Cashew-kuorrute

  1. Sekoita cashewpähkinät, vesi, makeutus, vanilja, porkkanajauhe, sitruunamehu ja suola sileäksi.
  2. Lisää sulatettu kookosöljy ja sekoita uudelleen.

Koristelu

  1. Ota kakku pakastimesta, kaada kuorrute kakun päälle ja levitä tasaisesti. Peitä ja pakasta noin 2 tunniksi.
  2. Koristele kakku saksanpähkinöillä ja raastetulla porkkanalla. Anna kakun seistä huoneenlämmössä noin 15 minuuttia ennen tarjoilua.

Nauti terveellisemmästä kahvihetkestä raakaporkkanakakun kanssa

Raakaporkkanakakku ei ole vain makuelämys, vaan myös ihana lisä terveelliseen elämäntapaan. Mikset leipoisi sitä tänä viikonloppuna ja nauttisi herkullisesta sekä ravinteikkaasta kahvihetkestä?

Osta raakaporkkanakakun ainekset jo tänään

Kommentit

Be the first one to comment:
Nimi:
Sähköpostiosoite (ei julkaista):
No comments
TUOTE 1 1.1  | Näytä kaikki 
Kirjaudu sisään

Alin hintamme 1-30 päivää ennen hinnanalennusta:

MERKINTÄ. Hinta on alin tuotteelle sovellettu hinta 1-30 päivää ennen nykyisen hinnanalennuksen toteutumista. Poikkeuksena on, jos asteittain alennuksia on tehty, niin alin hinta näytetään 1-30 päivää ennen ensimmäistä hinnanalennusta.
Choose country