Luomu keltainen linssijauho
Linssijauho on inspiroiva raaka-aine, joka avaa ovet monipuoliseen ja luovaan ruoanlaittoon. Sen hienovarainen pähkinäinen maku tekee siitä maukkaan ja ekologisen vaihtoehdon perinteiselle vehnäjauholle. Keltainen linssijauho sopii mainiosti kastikkeiden ja pataruokien sakeuttamiseen, mutta toimii erinomaisesti myös leivonnassa – erityisesti, jos lisäät hieman guar-jauhetta, joka tuo taikinaan gluteenin kaltaista rakennetta. Näin voit loihtia esimerkiksi mehevää porkkanaleipää tai rustiikkisen kotitekoista linssikeittoa helposti. Vegaanista kokkailua rakastavalle linssijauho on nopeasti korvaamaton ainesosa ja yllättävä makulisä arjen resepteihin.
Linssijauhoa falafeliin, leivontaan ja luoviin ruokiin
Yksi herkullisimmista tavoista käyttää linssijauhoa on falafel – klassikkoruoka, joka saa aivan uudenlaista syvyyttä ja täyteläisyyttä tästä raaka-aineesta. Sekoita keltaista linssijauhoa mausteiden, tuoreiden yrttien ja kikherneiden kanssa, niin saat pohjan falafel-reseptiin, joka on sekä herkullinen että inspiroiva. Mutta linssijauhon voima piilee sen monikäyttöisyydessä: kokeile sitä lettuihin, wrappeihin tai osaksi taikinoita luodaksesi uudenlaisia makuja ja rakenteita. Kuka sanoi, että arkiruoka on tylsää? Kun keittiössäsi on linssijauhoa, jokainen ateria on mahdollisuus kokeilla uutta ja tuoda ruokaan oma säväyksesi. Mitä siis odotat? Ota linssijauho osaksi vegaanista ruoanlaittoasi jo tänään!