Tämä Linssijauho on hienojakoista jauhoa, joka valmistetaan jauhetuista keltaisista linsseistä. Koska nämä linssit jauhetaan kuorineen, siinä on enemmän kuituja ja energiaa, mutta hiilihydraattimäärä verrattuna punaiseen linssijauhoon eroaa noin 2g/100g jauhoa. Linssit luokitellaan palkokasveiksi ja ovat yleinen korvike gluteenittomassa ruokavaliossa. Linssijauho voi korvata tavallisen vehnäjauhon ruoanlaitossa, leivonnassa, kastikkeissa ja muhennoksissa. Se on runsas proteiinin ja kuitujen lähde ja on gluteeniton. Onnistuneeseen leivontaan linssijauholla kannattaa lisätä guarjauhetta, joka tekee taikinan tahmeaksi samalla tavalla kuin gluteeni vehnäjauhossa. Linssijauho on vaaleanpunainen ja siinä on kevyt pähkinäinen maku. Esimerkkejä ruoista, joissa on käytetty linssijauhoa: Falafel, linssikeitto, porkkanaleipä.
Ravintoarvo per 100g:
Energia: 1591kJ/380kcal
Rasva: 2,4g
josta tyydyttynyttä rasvaa: 0,46g
Hiilihydraatit: 43g
josta sokereita: 1,2g
Proteiini: 25,4g
Suola: 1,20mg